Podcastakademie voorjaar 2023

In 2023 kan iedereen podcastskills opdoen en verdiepen, of je nu beginner bent of al jaren audio maakt. De Podcastakademie van het Podcastnetwerk start met twee gloednieuwe, fysieke (!) cursussen, gegeven in Amsterdam en Utrecht. 

In februari en maart leer je van podcastmaker Maartje Duin (onder meer De plantage van onze voorouders, 2020) hoe je een spannende scène opbouwt in audio én word je uitgedaagd om er zelf een te maken. In maart en april is daar de cursus van Elske van Lonkhuijzen: een audioportret maken. Hoe vang je iemand zo treffend mogelijk in audio? Aan het einde heb je zelf een audioportret gemaakt.

In april-mei kan je leren mixen en masteren van podcastmaker Marius Kooij (onder meer De Groentjes en Jonge Jaren). In deze cursus leer je hoe je door nabewerking in je montageprogramma de audiokwaliteit van je opnames verbetert!

Annegriet Wietsma (bekend van De Deventer Mediazaak) verzorgt in mei voor de vierde keer de populaire cursus Oral History interviewen, maar voor het eerst in persoon!

Let op: de cursussen gaan pas door bij een minimum aantal deelnemers. Iedere cursus heeft een eigen aanmelddeadline. Als je zzp’er bent kun je een financiële bijdrage aanvragen bij Werktuig PPO. Lees hier meer.

In het najaar volgen nieuwe cursussen, informatie daarover verschijnt voor de zomer.

Heb je vragen? Stel ze gerust per mail: akademie@podcastnetwerk.nl.