Stichting Podcastnetwerk

Op 17 september 2018 is Stichting Podcastnetwerk opgericht. De stichting heeft ten doel:

  1. Het promoten en cultiveren van podcast als medium in het algemeen
  2. Het ondersteunen van voornamelijk onafhankelijke podcasters
  3. Het verrichten van alle verdere handelingen, die het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het organiseren van activiteiten voor ervaren en onervaren podcastmakers en podcastluisteraars

Het bestuur van de stichting bestaat uit:
Randal Peelen – interim voorzitter
Randal Peelen is medeoprichter en host in de uitzendingen van Met Nerds om Tafel. Daar hoor je hem wekelijks praten over alle onderwerpen die het hart van nerds sneller doen kloppen. Daarnaast maakt hij commercieel podcasts voor opdrachtgevers zoals Bits of Freedom, KPN en de Nederlandse Politie. Als bestuurslid van het Podcastnetwerk helpt Randal het onafhankelijke geluid in de branche te beschermen.

Adriek van Nieuwenhuijzen Secretaris
Head of Industry van International Documentary Festival Amsterdam en fervent podcastluisteraar. Sinds de oprichting van IDFA betrokken bij dit documentaire festival.

Kim van Kaam – algemeen bestuurslid
Kim van Kaam is hoofd talentontwikkeling bij literair productiehuis De Nieuwe Oost | Wintertuin en artistiek coördinator van het Europees gesubsidieerde project CELA. Ze deed onderzoek naar schrijfresidenties, is bestuurslid bij literair magazine De Optimist en schrijft voor haar eigen website eenweekzonder.nl.

Marieke de Veer – penningmeester
Senior project consultant en contentontwikkelaar bij Tinker, een bedrijf dat interactieve ruimtes ontwikkeld voor voornamelijk musea. Ze is audio en storytelling freak en was eerder betrokken bij In The Dark in het Verenigd Koninkrijk.

Ebisse Wakjira Rouwalgemeen bestuurslid
Oprichter van en podcaster bij Dipsaus, een platform voor en door vrouwen van kleur en iedereen die is geïnteresseerd in een ander geluid. Daarnaast is zij werkzaam bij de Raad voor Cultuur en is als redacteur verbonden aan uitgeverij Pluim.

Stichting Podcastnetwerk is gevestigd te Amsterdam en bereikbaar op info@podcastnetwerk.nl

Download de jaarverslagen van 2018, 2019 en 2020 en de jaarrekeningen van 2018, 2019, 2020 en 2021.

Stichting Podcastnetwerk heeft inmiddels al meer dan 125 bevriende podcasts in haar netwerk. Lees hier meer over hoe en waarom podcasts vrienden worden, of doe een eenmalige donatie:

Steun ons via Petje.af
Petje af logo
Eenmalig doneren?

Neem eenmalig je petje af! Kies zelf het bedrag.

Eenmalig petje af!