Stichting Podcastnetwerk

Op 17 september 2018 is Stichting Podcastnetwerk opgericht. De stichting heeft ten doel:

  1. Het promoten en cultiveren van podcast als medium in het algemeen
  2. Het ondersteunen van voornamelijk onafhankelijke podcasters
  3. Het verrichten van alle verdere handelingen, die het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het organiseren van activiteiten voor ervaren en onervaren podcastmakers en podcastluisteraars

Het bestuur van de stichting bestaat uit:

Sicco de KnechtVoorzitter
Hoofdredacteur van ScienceGuide en voormalig bestuurslid van DeFusie, een platform voor jong filosofisch talent. Daarnaast is De Knecht podcaster bij de mede door hem opgerichte onafhankelijke podcast Een Fris en Vurig Liedje, de enige Nederlandstalige fanpodcast over Game of Thrones.

Adriek van NieuwenhuijzenSecretaris
Head of Industry van International Documentary Festival Amsterdam en fervent podcastluisteraar. Sinds de oprichting van IDFA betrokken bij dit documentaire festival.

Lisanne Spanbroekalgemeen bestuurslid
Podcastfan, verenigingsprofessional en gekwalificeerd toezichthouder. Als “verhalenverteller” en vennoot bij De Heren van Kopij ontwikkelt ze o.a. opleidingen voor politici en is ze projectleider.

Marieke de Veerpenningmeester
Senior project consultant en contentontwikkelaar bij Tinker, een bedrijf dat interactieve ruimtes ontwikkeld voor voornamelijk musea. Ze is audio en storytelling freak en was eerder betrokken bij In The Dark in het Verenigd Koninkrijk.

Ebisse Wakjira Rouw – algemeen bestuurslid
Oprichter van en podcaster bij Dipsaus, een platform voor en door vrouwen van kleur en iedereen die is geïnteresseerd in een ander geluid. Daarnaast is zij werkzaam bij de Raad voor Cultuur en is als redacteur verbonden aan uitgeverij Pluim.

Stichting Podcastnetwerk is gevestigd te Amsterdam en bereikbaar op info@podcastnetwerk.nl

Download de jaarverslagen van 2018 en 2019 en de jaarrekeningen van 2018 en 2019.

Stichting Podcastnetwerk heeft inmiddels al meer dan 50 bevriende podcasts in haar netwerk. Lees hier meer over hoe en waarom podcasts vrienden worden, of doe een eenmalige donatie:

Steun ons via Petje.af
Petje af logo
Eenmalige doneren?

Neem eenmalig je petje af! Kies zelf het bedrag.

Eenmalig petje af!