Stichting Podcastnetwerk

Op 17 september 2018 is Stichting Podcastnetwerk opgericht. De stichting heeft ten doel:

  1. Het promoten en cultiveren van podcast als medium in het algemeen
  2. Het ondersteunen van voornamelijk onafhankelijke podcasters
  3. Het verrichten van alle verdere handelingen, die het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het organiseren van activiteiten voor ervaren en onervaren podcastmakers en podcastluisteraars

Het bestuur van de stichting bestaat uit:
Randal Peelen – voorzitter
Randal Peelen is medeoprichter en host in de uitzendingen van Met Nerds om Tafel. Daar hoor je hem wekelijks praten over alle onderwerpen die het hart van nerds sneller doen kloppen. Daarnaast maakt hij commercieel podcasts voor opdrachtgevers zoals Bits of Freedom, KPN en de Nederlandse Politie. Als bestuurslid van het Podcastnetwerk helpt Randal het onafhankelijke geluid in de branche te beschermen.

Evert de Vries penningmeester
Evert de Vries is oprichter en uitgever van Bot Uitgevers, waar hij maatschappelijk relevante non-fictie uitgeeft. Daarnaast organiseert hij literair festival Letterlijk in Leiden. Ook is hij bestuurslid bij Stichting The Young Kieslowski, een stichting die filmonderwijs en mediawijsheid stimuleert in het basis- en voortgezet onderwijs.

Zvezdana Vukojevic – secretaris
Zvezdana Vukojevic is freelance onderzoeksjournalist, schrijver en podcastmaker. Haar eerste podcast heet ‘In de ban’ en gaat over de Nederlandse penvriendin van oorlogsmisdadiger Radovan Karadzic. Eerder won ze de internationale AAAS Kavli Science Journalism Gold Award. Ze schrijft onder andere voor De Correspondent, Vrij Nederland, De Groene, maar ook Winq, New Scientist, Opzij en OneWorld. Eind 2019 verscheen haar non-fictie boek ‘Op zoek naar Karadzic’ bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Kim van Kaam – algemeen bestuurslid
Kim van Kaam is hoofd talentontwikkeling bij literair productiehuis De Nieuwe Oost | Wintertuin en artistiek coördinator van het Europees gesubsidieerde project CELA. Ze deed onderzoek naar schrijfresidenties, is bestuurslid bij literair magazine De Optimist en schrijft voor haar eigen website eenweekzonder.nl.

Ebisse Wakjira Rouwalgemeen bestuurslid
Oprichter van en podcaster bij Dipsaus, een platform voor en door vrouwen van kleur en iedereen die is geïnteresseerd in een ander geluid. Daarnaast is zij werkzaam bij de Raad voor Cultuur en is als redacteur verbonden aan uitgeverij Pluim.

 

Stichting Podcastnetwerk is gevestigd te Amsterdam en bereikbaar op info@podcastnetwerk.nl

Download de jaarverslagen van 2018, 2019, 2020 en 2022 (2021 komt er aan!) en de jaarrekeningen van 2018, 2019, 2020, 2021 en 2022.

Stichting Podcastnetwerk heeft inmiddels al meer dan 125 bevriende podcasts in haar netwerk. Lees hier meer over hoe en waarom podcasts vrienden worden, of doe een eenmalige donatie:

Steun ons via Petje.af
Petje af logo
Eenmalig doneren?

Neem eenmalig je petje af! Kies zelf het bedrag.

Eenmalig petje af!