Podcastakademie cursussen voorjaar 2024

Podcastakademie cursussen voorjaar 2024

Het nieuwe jaar moet nog beginnen, maar het programma voor het voorjaar 2024 staat al klaar. Cursussen die je al van eerder kent, maar ook een splinternieuwe!

Cursussen voorjaar 2024

Je vindt hier het hele programma. Hieronder lichten we de cursussen alvast toe. 

Oral history interviewen

Annegriet Wietsma (bekend van De Deventer Mediazaak en de Zwembadclub) verzorgt in januari voor de vijfde keer de populaire cursus Oral History interviewen. Dit keer weer online! Aanmelden kan tot en met 2 januari en dat doe je hier. 

Audioportret maken

In januari en februari is daar de cursus van Inge Wannet en Lieven Heeremans: een audioportret maken. Hoe vang je iemand zo treffend mogelijk in audio? Aan het einde heb je zelf een audioportret gemaakt.

Eerste Hulp Bij Opnemen

In maart is daar een nieuwe cursus: Eerste Hulp Bij Opnemen (EHBO). Hier ga je de meest voorkomende opname-situaties een voor een langs. Welke apparatuur heb je nodig en welke microfoons gebruik je in welke situatie? En uiteraard: wat zijn de gevolgen als je dat niet goed aangepakt hebt? Is er dan nog wat aan te doen? Gegeven door Arno Peeters.  

Spannende scène bouwen

In april en mei leer je van podcastmaker Maartje Duin (onder meer De plantage van onze voorouders, 2020) hoe je een spannende scène opbouwt in audio én word je uitgedaagd om er zelf een te maken.

Mixen en Masteren

In mei kan je weer leren mixen en masteren van podcastmaker Marius Kooij (onder meer De Groentjes en Jonge Jaren). In deze cursus leer je waarom mixen en masteren nodig is en geeft Marius je handvatten en oefeningen om je eigen geluid te geven aan (toekomstige) producties. 

Belangrijke info, kansen en kortingen

De cursussen gaan pas door bij een minimum aantal deelnemers. Iedere cursus heeft een eigen aanmelddeadline.

– Word vriend van het Podcastnetwerk voor €25 per jaar en ontvang €50 korting op de deze cursus. Na aanmelding voor het Podcastnetwerk kan je een kortingscode voor de cursus opvragen door te mailen naar akademie@podcastnetwerk.nl. Lees hier meer over vriend zijn van het Podcastnetwerk.

– Werk jij als zzp’er in de culturele of creatieve sector? Maak dan gebruik van de Werktuig PPO (Permanente Professionele Ontwikkeling) regeling en krijg 1/3 deel van de cursuskosten vergoed! Tip: mail direct Werktuig PPO fonds om te kijken of je in aanmerking komt. Heel veel deelnemers gingen je voor. Na afloop van de cursus ontvang je desgewenst een certificaat dat je kunt inleveren bij Werktuig PPO. 

– Voor journalisten: krijg (een deel van) de cursus vergoed vanuit een regeling van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en de Beurs Expertisebevordering van Fonds BJP.

– Werk je voor een baas, check dan wat de financieringsmogelijkheden binnen het bedrijf zijn.

Het aanvraagproces van het bovenstaande is makkelijk en snel: al vele Podcastakademie deelnemers gingen je voor! Heb je vragen over de cursussen of twijfel je over je vaardigheden? Mail gerust naar akademie@podcastnetwerk.nl