Audioportret maken - start 29 januari

Na het grote succes van de audioportretcursus die in het voorjaar van 2023 plaatsvond (geniet hier van een voorproefje), komt de cursus dit jaar terug!

Aan de hand van voorbeeldportretten en oefeningen onderzoek je hoe je iets of iemand treffend in audio kan vangen. We richten ons op de verschillende creatieve mogelijkheden om een audioportret vorm te geven, door ook inspiratie te halen uit andere kunstvormen, zoals beeldende kunst en theater. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten. In de tijd tussen de bijeenkomsten werk je aan je audioportret en ontvang je feedback van de docenten. Met een beetje geluk en creativiteit heb je zo aan het eind van de cursus een eigen audioportret gemaakt!

– Wanneer: 29 januari en 5, 12 en 26 februari van 19:00 tot 21.00 uur
– Waar: De Kargadoor in Utrecht
– Aanmelddeadline: 22 januari 2024
– Mininum aantal deelnemers: 10 personen
– Maximaal aantal deelnemers 12 personen
– Docenten: Inge Wannet en Lieven Heeremans
– Kaartje kopen: kan hier!

Programma en bijeenkomsten

– Bijeenkomst 1 (29 januari)
– Bijeenkomst 2 (5 februari)
– Bijeenkomst 3 (12 februari)

Week 8 is een maak-en feedback week waarin je zelf tijd hebt om te werken aan je portret en de docenten individueel beschikbaar zijn voor feedback.

– Bijeenkomst 4: Luistersessie (26 februari)

Door zelf iets te maken en je werk te vergelijken met anderen kan je in korte tijd veel leren. In deze audioportrettenmarathon beluisteren we al het gemaakte werk met popcorn, applaus en opbouwende feedback.

Wat moet je kunnen om mee te doen?

Deze cursus richt zich op de inhoudelijke kanten van het portretteren: het kiezen van een invalshoek, verzamelen van bruikbare input en componeren tot een treffend, gelaagd portret. We willen dat zo veel mogelijk mensen mee kunnen doen, dus je hoeft niet veel ervaring te hebben. Wel is het handig als je audio kan opnemen en monteren – al kom je er meestal ook wel uit als je wel eens een video gemonteerd hebt. Als je twijfelt, mail dan naar akademie@podcastnetwerk.nl.

Locatie en toegankelijkheid

De Kagadoor in Utrecht is 15 minuten lopen vanaf Utrecht centraal. De begane grond en Grote Zaal van het pand zijn rolstoeltoegankelijk en bieden toegang tot een rolstoeltoegankelijk toilet. Er is geen lift, dus de werfkelder en bovenverdiepingen van het pand zijn helaas niet rolstoeltoegankelijk. De lesruimte bevindt zich op de tweede etage, dus deze cursus is helaas niet toegankelijk voor mensen die niet zelfstandig de trap op kunnen.

Retourbeleid

Gekochte tickets kunnen tot 14 dagen na aankoop worden geretourneerd, tenzij de cursus reeds is aangevangen. De cursus gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 10 personen. Indien het minimum niet gehaald is op 22 januari 2024, gaat de cursus niet door en wordt het geld van het gekochte ticket binnen 14 dagen teruggestort op je rekening. 

LET OP: We behouden ons het recht voor je de toegang tot de cursus te ontzeggen bij aanschaf van het verkeerde ticket (regulier of bedrijf). Je krijgt dan je geld terug of je kunt het ruilen voor het juiste ticket.

Lees hier de algemene voorwaarden van de Podcastakademie 2024.

Prijsoverzicht en korting op cursus

LET OP: Het reguliere tarief is bedoeld voor zzp’ers, als je werkzaam bent voor een commercieel bedrijf dien je een bedrijfsticket te kopen. 

De standaardprijs voor bedrijven is €650 (€786,50 incl. btw) en voor particulieren en zzp’ers €450 (€544,50 incl. btw). 

– Word vriend van het Podcastnetwerk voor €25 per jaar en ontvang eenmaal per jaar €50 korting op een Podcastakademiecursus naar keuze. Na aanmelding voor het Podcastnetwerk kun je een kortingscode voor de cursus opvragen door te mailen naar akademie@podcastnetwerk.nl. Lees hier meer over vriend zijn van het Podcastnetwerk.

– Werk jij als zzp’er in de culturele of creatieve sector? Maak dan gebruik van de Werktuig PPO (Permanente Professionele Ontwikkeling) regeling en krijg 1/3 deel van de cursuskosten vergoed! Tip: mail direct Werktuig PPO fonds om te kijken of je in aanmerking komt. Heel veel deelnemers gingen je moeiteloos voor. Na afloop van de cursus ontvang je desgewenst een certificaat dat je kunt inleveren bij Werktuig PPO.

– Voor journalisten: krijg (een deel van) de cursus vergoed vanuit een regeling van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en de Beurs Expertisebevordering van Fonds BJP.

– Werk je voor een baas, check dan wat de financieringsmogelijkheden binnen het bedrijf zijn.

Foto door: Esther Lutgendorff

 

Inge Wannet Is theater- en audiomaker. Je kunt haar kennen van haar locatietheatervoorstellingen waarin audio altijd een grote rol speelt, van de micropodcast Binnenwerkjes of van haar Goed Verhaal aflevering: De Manuscriptendief. Naast haar theater- en podcastwerk maakte ze o.a. de Luistertocht door het Pauperparadijs

 

Lieven Heeremans is mede-oprichter van het Podcastnetwerk en sinds 2020 fulltime podcastmaker. Je kunt hem kennen van zijn podcast Kaas, waar portretten van kaasmakers in voorkomen, zijn nieuwsbrief Heb je nog een podcasttip? en het portret dat hij van kaasmaker Mustapha maakte in Het Beloofde Kaasland, verschenen bij DOCS (NPO Radio 1, NTR/VPRO) op 28 juni 2023.