Podcastclub: De Deventer Mediazaak met Annegriet Wietsma

Screenshot van remote opname programma Riverside. Bovenaan in groen het podcastclub logo, rechts Ineke dan Lieven, daarnaast Annegriet en Roosmarie. Rechts daarvan in paars de chat

De Podcastclub is terug! In deze aflevering ondervragen we Annegriet Wietsma over de alom gelauwerde podcast De Deventer Mediazaak (VPRO/HUMAN voor NPO Radio 1).

De Deventer mediazaak is een podcastserie die de vorm heeft van een true crime serie, maar gaat over journalistiek, beïnvloeding en hoe media omgaan met BN’ers. Wij willen van Annegriet weten welke mogelijkheden een podcast biedt voor mediakritiek.

Lieven en Ineke willen weten hoe het is om als filmmaakster voor het eerst een podcastserie te maken. Welke truucs voor dramatisering werken wel, en welke niet? We worden ondergedompeld in de techniek van oral history interviewing en leren dat we daar allemaal gebruik zou kunnen maken in ons alledaagse leven.


Over de Podcastclub
De Podcastclub is sinds 2017 een boekenclub, maar dan voor podcasts. Iedere aflevering nodigen we een podcastmaker uit om diepgaand op één productie in te gaan en pogen we we niet gebruikte fragmenten en nieuwe inzichten naar boven te halen. Eerdere afleveringen vind je op de site van het Podcastnetwerk of in je favoriete podcast app.