Podcastakademie 2021

De podcastakademie is terug! Met speciale cursussen voor de mensen die niet kunnen wachten om aan de slag te gaan met hun eerste podcastidee, maar ook voor de ervaren professionals die zich meer willen specialiseren. De docenten van de zijn ervaren makers uit het veld en iedere cursus bestaat uit drie of vier bijeenkomsten waarvan één in persoon en de rest online. Het belangrijkste: de Podcastakademie is open voor iedereen.

Artwork podcastakademie basiscursus oktober 2021. Je ziet een getekende laptop, koptelefoon, microfoon en notitieboekje

Basiscursus – start 5 oktober


Deze cursus is voor de absolute beginner op audiogebied. In de basiscursus leer je alles over verschillende formats, hoe je het beste geluid kan opnemen en editen en ook hoe je je podcast kan publiceren. De online basiscursus bestaat uit 4 workshops van twee uur, gegeven door ervaren podcastmakers. Er is plek voor maximaal 12 deelnemers. 
Klik hier voor meer informatie.  

Waar en wanneer: dinsdag 5, 12, 19 en 26 oktober om 20:00 uur, online.  
Docenten: Mila-Marie Bleeksma, Marjolein Knol, Jozien Wijkhuis en Lieven Heeremans.  

Artwork Podcastakademie montagevaardigheden november 2021. Tegen een gele achtergrond zie je een getekende laptop, koptelefoon en koffie kopMontagevaardigheden – start 3 november

De cursus montagevaardigheden is voor mensen die al kunnen monteren, maar graag willen leren hoe je door nabewerking je audiokwaliteit verbetert. We verwachten dat je multitrack kunt editen en weet hoe je plugins moet installeren in je DAW (audiobewerkingsprogramma). Aan het einde van de workshop heb je vaardigheden opgedaan die je producties beter laten klinken en dus meerwaarde geven. Klik hier voor meer informatie. 

Waar en wanneer: woensdag 3, 10, 17 en 24 november, online om 20:00
Docent: Daniël van de Poppe

Artwork Podcastakademie. Tegen een roodroze achtergrond zie je een getekende microfoon, een kopje koffie en een boekjeOral history interviewen – start 7 december

In deze cursus leer je de fijne kneepjes van de Oral History interviewtechniek: hoe je een goed diepte-interview kunt houden en met mensen in hun geheugen kunt duiken om zo waarheidsgetrouw mogelijke herinneringen aan specifieke momenten of belangrijke gebeurtenissen op te halen. Klik hier voor meer informatie. 

Waar en wanneer: dinsdag 7, 14 en 21 december om 20:00 uur. 2x online, 1x fysieke bijeenkomst. 
Docent: Annegriet Wietsma