Aanmelden Literair podcasten programma nu mogelijk

Grafisch vormgegeven plaatje voor het Literair podcasten programma. Tegen een paarse achtergrond zie je felturkooise en witte letters. Je ziet ook de logos van het Nederlands Letterenfonds en meld je nu aan

Heb je als schrijver, dichter of literair vertaler altijd al eens een podcast willen maken? Schrijf je dan nu in voor de basiscursus Literair podcasten van het Podcastnetwerk. Deelname is gratis, dankzij de samenwerking met het Nederlands Letterenfonds; maar aanmelding is niet vrijblijvend.

De doorbraak van de podcast betekende ook een boost voor de fictie podcast. Toch verschijnen ze vergeleken met de zogeheten gespreks- en waargebeurde podcasts nog maar mondjesmaat. Reden voor het Letterenfonds om na een succesvolle pilot-editie het Podcastnetwerk te vragen een cursus literair podcasten te starten.

Wie kan meedoen?

Alle (kinderboeken)schrijvers en vertalers die vanaf 2016 op de een of andere manier door het Letterenfonds zijn ondersteund kunnen meedoen. Bijvoorbeeld als je een subsidie hebt gekregen binnen een van de regelingen. Maar ook als je hebt deelgenomen aan een van de programma’s van het Letterenfonds, zoals het Slow Writing Lab, #NieuweStukken en Literatuur op het Scherm. Of als je een reisbeurs ontving, in een van de (internationale) residenties verbleef, werk publiceerde in een literair tijdschrift dat door het Letterenfonds wordt ondersteund of in het programma stond van door het fonds gesubsidieerde manifestaties en festivals. De voertaal van de cursus is Nederlands en een goede beheersing van de Nederlandse taal is vereist.

Kijk voor het programma en het aanmeldingsformulier op www.literairpodcasten.nl

Voor mensen die niet onder deze regeling vallen: binnenkort worden er weer nieuwe cursussen van de openbare Podcastakademie van het Podcastnetwerk aangekondigd. Houd daarvoor onze nieuwsbrief in de gaten.