Podcastfestival 2020 groot succes én nu terug te luisteren

Podcastfestival microfoon met zeer mooie plopkap er op

Een festival organiseren in tijden van een pandemie: ga er maar aanstaan. Stichting Podcastnetwerk kijkt tevreden terug op een geslaagde derde editie van het Podcastfestival. Op 18 september kwamen makers uit het hele land bij elkaar voor een podcastconferentie in de Tolhuistuin in Amsterdam, verdeeld over drie tracks om de mensenstromen zoveel mogelijk te kunnen controleren. Op 19 september vond het Podcastfestival plaats in vier steden tegelijk: Groningen, Utrecht, Amsterdam en Utrecht hadden ieder hun eigen programma dat ook nog eens online te volgen was. Voor het eerst was een deel van het programma in het Engels.

Noleca talks to Renay
Terugluisteren
Een podcastfestival zou natuurlijk geen podcastfestival zijn zonder de mogelijkheid om op je eigen gelegendheid (terug) te luisteren. Alle sessies van zaterdag 19 september zijn terug te luisteren via podcastfestival.nl. Ook zonder festivalticket kun je daar vanaf nu tegen donatie alle sessies terugluisteren. Op de feed van de Podcsatfestivalpodcast wordt een selectie van de conferentiesessies de komende weken gepubliceerd.
Pitchwedstrijd winnaar Marieke de Veer staat voor de podcastfestival banner

Pitchwedstrijd

De pitchwedstrijd werd gewonnen door Marieke de Veer, die met haar podcast Een Gewichtige Zaak onderzoekt waarom haar overgrootvader honderd jaar geleden dezelfde keuze maakte als zij: vertrekken naar Londen. De jury was lovend over het idee, al was het gedeelde advies wel om een andere titel te kiezen. Volgend jaar hoor je de podcast op het Podcastfestival 2021!

Media

We zijn blij met alle aandacht die het festival kreeg. Tatjana Wehrmann en Sander Smale vertelden bij Nieuwsweekend op Radio1 over hun podcast De Witte Stok, en werden ook door de VPRO Gids geïnterviewd. OneWorldpubliceerde een artikel over toegankelijkheid van podcasts vanuit het perspectief van blinden en slechtzienden, doven en slechthorenden én nieuwkomers.

 

 

De vrijwilligers van het Podcastfestival 2020

Podcastfestival 2021

Uiteraard gaan we volgend jaar weer een Podcastfestival organiseren. Wil je op de hoogte blijven? Geef je dan op voor de nieuwsbrief van het Podcastnetwerk.

Het Podcastnetwerk bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het festival en in het bijzonder alle vrijwilligers. Het Podcastfestival 2020 is een initiatief van het Podcastnetwerk en wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, Stichting Democratie en Media, het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, het Anderhalvemetersteunfonds van de gemeente Nijmegen, de Landelijke Stichting Blinden en Slechtzienden, de Katholieke Stichting Blinden en Slechtzienden, Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Topcast Media, Hindenburg, Auto.nl en in samenwerking met Tolhuistuin, Oneworld, VPRO Gids, Podnews, Dag en Nacht Media, Women Inc. en Riverside.fm

Het bezoek van Josh Rivers werd mede mogelijk gemaakt door het International Visitors Programme van Het Nieuwe Instituut met steun van het ministerie van Buitenlandse Zaken.