28 september Podcastnetwerk x Dutch Directors Guild: knelpunten en perspectieven in het audiolandschap

DDG en Podcastnetwerk presenteren: een middag over knelputnen en perspectief in het audiolandshcap. Met o.a. Randy Vermeulen (Schik/Slowpony), Martijn Winkler en Maarten Treurniet (DDG) en Maya Schepers (NPO-fonds). 28 september 2023 @Tolhuistuin 16u30-18u, met borrel nadien. Toegang is gratis, aanmelden via de website verplicht!
Maak jij podcasts of radiodocumentaires en wil je meepraten over de positie van audioregisseurs? Op donderdag 28 september 2023 organiseert de Dutch Directors Guild (DDG) samen met het Podcastnetwerk een middag over de knelpunten in het audiolandschap.

Programma

Onder leiding van moderator Mina Etemad gaan o.a. Randy Vermeulen (eindredacteur/producent AudioCollectief SCHIK), Martijn Winkler (regisseur/bestuurslid DDG) en Maarten Treurniet (regisseur/voorzitter DDG) en Maya Schepers (secretaris audio — fictie en documentaire NPO fonds) met het publiek in gesprek over het audiovak. Wat zijn de uitdagingen bij het werken met partijen als de NPO? Hoe lossen we die op? Naast de knelpunten brengen we ook graag perspectief: uit de situatie van de filmdocumentairemakers blijkt dat er veranderingen ophanden zijn.

Ook geeft eindredacteur en producent Randy Vermeulen een presentatie over de totstandkoming van De Erfenis, de nieuwe serie van AudioCollectief SCHIK die zij onafhankelijk van de publieke omroep maken.Aanleiding

Toen regisseur Monique Nolte werd geïnterviewd in NRC over de oneerlijke vergoedingen voor makers van filmdocumentaires binnen de NPO, bracht dat veel teweeg. Hoewel het interview specifiek over filmdocumentaires gaat, verkeren audioregisseurs in dezelfde situatie.

Input welkom
We inventariseren graag de knelpunten via de onderstaande ontlaadpaal. Spreek, schreeuw, huil en zing via deze ontlaadpaal al je podcastmakersfrustratie van je af. Deze input gebruiken we om de inzichten die we tijdens het hoofdprogramma verzamelen aan te vullen.

Meld je gratis aan

We nodigen graag alle audiomakers, producenten en eindredacteuren uit voor deze middag waarin knelpunten, inspiratie en perspectief voor audioprofessionals ter sprake komen. Na afloop van het programma kun je tijdens de borrel napraten met collega’s! Deelnemen is gratis, aanmelden verplicht via de site van THT.

Artwork van de erfenis. Tegen een blauwe achtergrond zie je bovenaan in grote zwarte letters De Erfenis. Daaronder zie je uitgesneden fotos van objecten: een kogel, een tennisbal, een parfum, een sleutel, een cassettebandje en een gouden ring. Daaronder de logos van Slowpony, Amsterdams fonds voor de kunst, Het Nederlands Letterenfonds, Vlaams audiovisueel fonds, Het Prins Bernhard Cutluurfonds en de Stad Antwerpen.