Stem op de Podcast Top 2020!

Het einde van 2020 is (eindelijk) in zicht, dat betekent dat het weer tijd is voor de eindejaarslijstjes! Voor de tweede keer op rij is het Podcastnetwerk, een netwerk voor en door autonome podcasters, op zoek naar de podcasts die het afgelopen jaar zijn uitgekomen en eruit sprongen volgens het publiek. Iedereen kan drie podcasts opgeven die opvallend waren in 2020 en daarbij vertellen waarom ze die podcast waardeerden. Er kan gestemd worden op alle podcasts in alle talen die in 2020 uitkwamen. Ook kunnen luisteraars hun favoriete podcast aller tijden aangeven. 

Stemmen kan op top.podcastnetwerk.nl van 14 t/m 31 december, de uitslag volgt later in januari. Bijzonder is dat de website ook toegankelijk is voor blinden en slechtzienden, het formulier is toegankelijk voor screenreaders zowel op desktop en mobiel. 

Het proces is volledig democratisch: de stemmen worden niet gewogen en er komt geen jury aan te pas. Podcasts die hoog op de lijst eindigen winnen dan ook niets meer dan de eer. De resultaten zijn bedoeld om een overzicht te geven van wat er allemaal is verschenen in 2020. Op die manier kunnen podcastfans er ook meteen achterkomen wat ze het afgelopen jaar gemist hebben.

De Podcast Top 2020 is een initiatief van Stichting Podcastnetwerk, een organisatie die zich inzet om de podcastcultuur in Nederland te bevorderen. Het grafisch ontwerp is van Dianne Rijnbende en de website is gebouwd door Hay Kranen