Workshoprogramma

Dit jaar hebben we maar liefst zes workshops! Er zijn twee rondes, dus je kunt aan twee workshops meedoen. Voor de workshops heb je een apart kaartje én een algemeen festivalkaartje nodig. Wees er snel bij, want de workshops hebben een beperkte hoeveelheid plaatsen. Op 22 augustus kun je hier kaarten kopen.

Programma

Workshop ronde 1: Hoe gebruik jij je stem?

Voor: iedereen

De mooiste tool in podcast? Dat is misschien wel je eigen stem. Leer van stemcoach Maria Punch, maker van podcast Woordwaarde, hoe je je stem kan inzetten in jouw podcast.

Workshop ronde 1: Editen met Hindenburg

Voor: beginners

Een basiscursus audiomontage met het programma Hindenburg onder begeleiding van Maarten Dallinga, van de Tegel-winnende podcast Anoniem Intiem. Neem je laptop en materiaal mee en leer je opgenomen materiaal te bewerken! Deze workshop wordt gesponsord door audio editing tool Hindenburg.

Workshop ronde 1: Naadloos gesprekken monteren

Voor: gevorderden

Over sommige onderwerpen valt zoveel te vertellen, dat je makkelijk 1,5 uur aan boeiend materiaal hebt. Alleen is niet alles bruikbaar voor een uitzending. Hoe verplaats of verwijder je segmenten zonder dat de structuur van het gesprek verloren gaat? Romanee Rodriguez produceert podcasts voor De Correspondent (waaronder De Rudi en Fredi Show en Goed Nieuws met Joris Luyendijk) en laat in deze workshop zien hoe je gesprekken naadloos monteert.

Workshop ronde 2: Creatief Knippen

Voor: gevorderden

De montagetafel kent ongekende vrijheid. Met één stukje audio kun je misschien wel duizend verschillende montages maken. Podcast- en radiomaker Babette Rijkhoff voorziet je in deze workshop van materiaal en zet je aan het werk. Aan het einde van de workshop luisteren de deelnemers samen naar hun creaties.

Workshop ronde 2: Leren afmixen voor gevorderden

Voor: gevorderden

Je weet hoe je naar een .wav bestand kunt exporteren maar weet je ook het verschil tussen een high en een low pass filter? En weet je waarvoor je compressie en limiting kunt gebruiken? Of wat fades en crossfades zijn? Marco Raaphorst neemt je mee in de wondere wereld van het afmixen. Voor deze workshop is voorkennis over monteren vereist

Workshop ronde 2: Geluiden vangen

Voor: iedereen

Benieuwd hoe je alleen met geluid een audioverhaal maakt, zonder dat er tekst aan te pas komt? Paula Lina van Middenoor laat voorbeelden horen en stuurt je op geluidenjacht.