Montagevaardigheden 2 (gevorderden) - start 7 april

De cursus montagevaardigheden is voor mensen die al kunnen monteren, maar graag willen leren hoe je door nabewerking je audiokwaliteit verbetert. We verwachten dat je multitrack kunt editen en weet hoe je plugins moet installeren in je DAW (audiobewerkingsprogramma). Aan het einde van de workshop heb je vaardigheden opgedaan die je producties beter laten klinken en dus meerwaarde geven. Deze cursus wordt gegeven in het (gratis) montageprogramma Reaper, maar is ook goed te volgen als je zelf een ander programma gebruikt: de theorie is hetzelfde.

Waar en wanneer: donderdag 7, 14 en 21 april 2022, online van 19:00 tot 21:00 uur. Je hebt tot en met 31 maart 2022 de tijd om je in te schrijven. Er is plek voor minimaal 7 en maximaal 12 personen.

Docent: Daniël van de Poppe

Tip! Toch nog even terug naar de basis van monteren? Bekijk deze cursus. Of verdiep je in Sound design.

"Heel boeiende en inhoudelijke deep dive. Ik heb superveel geleerd en Daniël is een prettige docent. Aanrader!"
Groene achtergrond met allerlei items zoals een koptelefoon en recorder. Ter illustratie voor de Podcastakademie.
Deelnemer Podcastakademie 2021

Het programma

Bijeenkomst 1: Introductie en je opname mixklaar maken (donderdag 7 april)
Na een korte introductieronde gaan we aan de slag met een belangrijk effect: de (noise) gate. Hiermee kan je vervelende achtergrondgeluiden weghalen, maar als je het niet goed doet ga je het horen. Ook bespreken we tips en tricks om specifieke frequenties te filteren.

Bijeenkomst 2: Compressie en EQ (donderdag 14 april)
Deze week besteden we aan het concept compressie. Wat is het, waarom en wanneer gebruik je het — en wanneer niet? Ook gaat het over het effect equalizer of EQ. Hiermee kan je stemmen helderder laten klinken en een nadruk leggen op een bepaalde sound.

Bijeenkomst 3 Mastering en tips (donderdag 21 april)
In de laatste week komen alle voorgaande lessen bij elkaar, en kijken we waar je je productie kunt finetunen. Ook behandelen we het belang van standaarden als LUFS en hoe verschillende platforms hiermee omgaan. 

Wat heb je nodig?

Een niet al te oude computer met daarop Google Chrome (we maken gebruik van platform Ohyay) , een koptelefoon en een montageprogramma wat je meester bent.
We werken in de cursus met Reaper omdat het toegankelijk is. Je hoeft dus niet te wisselen, de theorie blijft hetzelfde!

Retourbeleid

Gekochte tickets kunnen tot 14 dagen na aankoop worden geretourneerd, tenzij de cursus reeds is aangevangen. De cursus gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 7 personen. Indien het minimum niet gehaald is op 1 april 2022, gaat de cursus niet door en wordt het geld van het gekochte ticket binnen 14 dagen teruggestort op je rekening. 

Korting op cursus

– Word vriend van het Podcastnetwerk voor €25 per jaar en ontvang €50 korting op de deze cursus. Na aanmelding voor het Podcastnetwerk kan je een kortingscode voor de cursus opvragen door te mailen naar akademie@podcastnetwerk.nl. Lees hier meer over vriend zijn van het Podcastnetwerk.

– Werk jij als zzp’er in de culturele of creatieve sector? Maak dan gebruik van de Werktuig PPO (Permanente Professionele Ontwikkeling) regeling en krijg 1/3 deel van de cursuskosten vergoed! Tip: mail direct Werktuig PPO fonds om te kijken of je in aanmerking komt. Heel veel deelnemers gingen je voor. Na afloop van de cursus ontvang je desgewenst een certificaat dat je kunt inleveren bij Werktuig PPO. 

"Een interessante en hele leuke verdiepende cursus. Mijn podcast klinken nu echt een stuk professioneler en plezieriger om naar te luisteren!"
Groene achtergrond met allerlei items zoals een koptelefoon en recorder. Ter illustratie voor de Podcastakademie.
Deelnemer Podcastakademie 2021Daniël van de Poppe en is bedenker en host van de podcast Nee Man!, co-host de politieke podcast Polititia (3FM/VPRO) en werkt mee aan DAMN, HONEY! Daarnaast helpt hij verschillende onafhankelijke podcastmakers door de nabewerking te doen en geeft hij regelmatig workshops in techniek, editen, mixen & masteren.