Sound design - start 11 oktober

Sound design begint met luisteren. Wat is de verhalende kracht van audio? Wat kun je nog meer met geluid vertellen behalve taal? Hoe breng je dynamiek en melodiciteit in je edit? Wat is de functie van geluidseffecten en muziek? Hoe bouw je spanning op met geluid, wat maakt een verhaal levendig en wat voegt een geluid als dimensie toe aan het verhaal?  Dat leer én pas je toe tijdens deze cursus. Basiskennis van monteren is vereist. Deze cursus wordt gegeven in de montageprogramma’s Hindenburg en Audition, maar is ook goed te volgen als je zelf een ander programma gebruikt.

Waar en wanneer: op dinsdag 11, 18 en 25 oktober, online van 19:00 tot 21:00 uur. Er is plek voor minimaal 6 en maximaal 12 personen. 

Docent: Michiel van de Weerthof

Tip! Bekijk ook onze montagecursussen eens: Montagevaardigheden 1 (beginners) en Montagevaardigheden 2 (gevorderden).

Programma

Bijeenkomst 1 : Luistervaardigheden

Bijeenkomst 2 en 3: Sound design toepassen in montage

Tijdens deze cursus is er voldoende ruimte voor behoeften en vragen van de deelnemers. 

Wat heb je nodig?

Een niet al te oude computer met daarop Google Chrome (we maken gebruik van platform Ohyay) , een koptelefoon en een montageprogramma wat je meester bent. We werken in de cursus met Hindenburg omdat het toegankelijk is en dat wordt gebruikt in cursus montagevaardigheden 1 (beginners). Je hoeft dus niet te wisselen, de theorie blijft hetzelfde! (De docent werkt met Hindenburg én Audition. Die laatste is complexer maar veelzijdig qua muziekproductie en sound design).

Retourbeleid

Gekochte tickets kunnen tot 14 dagen na aankoop worden geretourneerd, tenzij de cursus reeds is aangevangen. De cursus gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 6 personen. Indien het minimum niet gehaald is dan gaat de cursus niet door en wordt het geld van het gekochte ticket binnen 14 dagen teruggestort op je rekening. 

Korting op cursus

– Word vriend van het Podcastnetwerk voor €25 per jaar en ontvang €50 korting op de deze cursus. Na aanmelding voor het Podcastnetwerk kan je een kortingscode voor de cursus opvragen door te mailen naar akademie@podcastnetwerk.nl. Lees hier meer over vriend zijn van het Podcastnetwerk.

– Werk jij als zzp’er in de culturele of creatieve sector? Maak dan gebruik van de Werktuig PPO (Permanente Professionele Ontwikkeling) regeling en krijg 1/3 deel van de cursuskosten vergoed! Tip: mail direct Werktuig PPO fonds om te kijken of je in aanmerking komt. Heel veel deelnemers gingen je voor. Na afloop van de cursus ontvang je desgewenst een certificaat dat je kunt inleveren bij Werktuig PPO. 
Michiel van de Weerthof
 is podcastmaker, sound designer, muzikant, producer en eindredacteur. Zijn podcast GEEL is landelijk geroemd, onder de naam Soundtreks maakt hij met Joost van Pagee al jaren podcasts, (interactieve) audiotours en apps. Momenteel werkt hij o.a. aan een muzikale podcast voor de KRO-NCRV. Vanuit zijn muzikale achtergrond zijn taal, sound design, muziek, geluid en stilte volgens hem allemaal even belangrijk om een verhaal te vertellen.