Sound design - start 11 oktober

Sound design begint met luisteren. Wat is de verhalende kracht van audio? Wat kun je nog meer met geluid vertellen behalve taal? Hoe breng je dynamiek en melodiciteit in je edit? Wat is de functie van geluidseffecten en muziek? Hoe bouw je spanning op met geluid, wat maakt een verhaal levendig en wat voegt een geluid als dimensie toe aan het verhaal?  Dat leer én pas je toe tijdens deze cursus. Basiskennis van monteren is vereist. Deze cursus wordt gegeven in de montageprogramma Audition, maar is ook goed te volgen als je zelf een ander programma gebruikt.

Waar en wanneer: op dinsdag 11, 18 en 25 oktober, fysiek van 19:00 tot 21:00 uur. Er is plek voor minimaal 6 en maximaal 12 personen. 

Locatie:
De Kargadoor
Oudegracht 36
3511 AP Utrecht

Docent: Michiel van de Weerthof

Programma

Bijeenkomst 1 : Luistervaardigheden

Bijeenkomst 2 en 3: Sound design toepassen in montage

Tijdens deze cursus is er voldoende ruimte voor behoeften en vragen van de deelnemers. 

Wat heb je nodig?

Een niet al te oude computer, een koptelefoon en een montageprogramma wat je meester bent. We werken in de cursus met montageprogramma Audition, maar is ook goed te volgen én nog steeds toepasbaar als je zelf een ander programma gebruikt.

Retourbeleid

Gekochte tickets kunnen tot 14 dagen na aankoop worden geretourneerd, tenzij de cursus reeds is aangevangen. De cursus gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 6 personen. Indien het minimum niet gehaald is dan gaat de cursus niet door en wordt het geld van het gekochte ticket binnen 14 dagen teruggestort op je rekening. 

Korting op cursus

– Word vriend van het Podcastnetwerk voor €25 per jaar en ontvang €50 korting op de deze cursus. Na aanmelding voor het Podcastnetwerk kan je een kortingscode voor de cursus opvragen door te mailen naar akademie@podcastnetwerk.nl. Lees hier meer over vriend zijn van het Podcastnetwerk.

– Werk jij als zzp’er in de culturele of creatieve sector? Maak dan gebruik van de Werktuig PPO (Permanente Professionele Ontwikkeling) regeling en krijg 1/3 deel van de cursuskosten vergoed! Tip: mail direct Werktuig PPO fonds om te kijken of je in aanmerking komt. Heel veel deelnemers gingen je voor. Na afloop van de cursus ontvang je desgewenst een certificaat dat je kunt inleveren bij Werktuig PPO. 
Michiel van de Weerthof
is podcastmaker, sound designer, muzikant, producer en eindredacteur. Bekend van de podcast GEEL en nu ook landelijk geroemd om de kakelverse podcast Lagelieder voor KRO-NCRV. Vanuit zijn muzikale achtergrond zijn taal, sound design, muziek, geluid en stilte volgens hem allemaal even belangrijk om een verhaal te vertellen.