Montagevaardigheden 1 (beginners) - start 2 maart

Deze cursus gaat in op de basis van het monteren van je podcast, oftewel het editen. Denk hierbij aan (het belang van) scripten voor je montage, het knippen, selecteren en verschuiven van fragmenten, werken in multitrack, het verwijderen van ruis en het exporteren van je audio. Deze cursus wordt gegeven in het montageprogramma Hindenburg, maar is ook goed te volgen als je zelf een ander programma gebruikt.  

Waar en wanneer: woensdag 2, 9 en 16 maart 2022, online van 19:00 tot 21:00 uur. Je hebt tot en met 23 februari 2022 de tijd om je in te schrijven. Er is plek voor minimaal 6 en maximaal 12 personen.

Docent: Jozien Wijkhuijs

Beheers je de basis van monteren al? Bekijk dan de cursussen 
Montagevaardigheden 2 (gevorderden) en Sound design eens.

Programma

Bijeenkomst 1: Vóór montage (woensdag 2 maart) 
In deze bijeenkomst behandelen we zaken die je vóór je montage doet. Denk aan het opslaan en ordenen van je audiofragmenten, scripten en uitleg over het werken in een DAW (montageprogramma).

Bijeenkomst 2: Werken in een montageprogramma (woensdag 9 maart)
Aan de slag met de basis van monteren. Denk aan het knippen, het selecteren en verschuiven van fragmenten, volume bepalen en het gebruik van fade in/out.

Bijeenkomst 3: Na montage (woensdag 16 maart) 
In de laatste bijeenkomst krijg je tips hoe je ruis weghaalt in je audio, korte uitleg over het mixen van je podcast en hoe je je bestand exporteert om vervolgens te kunnen uploaden.

Wat heb je nodig?

Een niet al te oude computer met daarop Google Chrome (we maken gebruik van platform Ohyay) , een koptelefoon en een montageprogramma wat je meester bent. We werken in de cursus met Hindenburg omdat het toegankelijk is. Je hoeft dus niet te wisselen, de theorie blijft hetzelfde!

Retourbeleid

Gekochte tickets kunnen tot 14 dagen na aankoop worden geretourneerd, tenzij de cursus reeds is aangevangen. De cursus gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 6 personen. Indien het minimum niet gehaald is op 24 februari 2022, gaat de cursus niet door en wordt het geld van het gekochte ticket binnen 14 dagen teruggestort op je rekening.

Korting op cursus

– Word vriend van het Podcastnetwerk voor €25 per jaar en ontvang €50 korting op de deze cursus. Na aanmelding voor het Podcastnetwerk kan je een kortingscode voor de cursus opvragen door te mailen naar akademie@podcastnetwerk.nl. Lees hier meer over vriend zijn van het Podcastnetwerk.

– Werk jij als zzp’er in de culturele of creatieve sector? Maak dan gebruik van de Werktuig PPO (Permanente Professionele Ontwikkeling) regeling en krijg 1/3 deel van de cursuskosten vergoed! Tip: mail direct Werktuig PPO fonds om te kijken of je in aanmerking komt. Heel veel deelnemers gingen je voor. Na afloop van de cursus ontvang je desgewenst een certificaat dat je kunt inleveren bij Werktuig PPO. 

 

Jozien Wijkhuijs is journalist, schrijver en radiomaker. Ze studeerde Literatuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit. Ze is Chef Audio bij Hard//hoofd, host van podcasts Radio Kras en De Bijsluiter en maakt podcasts in opdracht. Daarnaast maakt ze samen met radiomaker Dennis Gaens ‘audiotours voor het dagelijks leven’ en werkt ze aan de fictiepodcast dat dus