Podcastfestival 2020: 18 en 19 september, online én offline

Banner Podcastfestival 2020

Tóch nog een festival deze zomer, op 18 en 19 september! Anders dan eerdere edities, maar net als zoveel evenementen dit jaar, vindt het Podcastfestival  online plaats. Voor het eerst heeft het Podcastfestival een thema; Onzichtbaar. Audio is vanzelfsprekend onzichtbaar, en podcasts kunnen een platform bieden aan stemmen en onderwerpen die doorgaans niet zo snel aan het woord komen. Zo ook de makers van De Witte Stok, die vorig jaar op het Podcastfestival de pitchwedstrijd wonnen en op het festival hun eerste aflevering presenteren. Ook spreken we onder andere met Alix Spiegel van de NPR podcast Invisibilia. Door de maatregelen rondom CoViD-19 kunnen we elkaar niet in grote getalen treffen, dus zien we elkaar niet. Of wel?

Op vrijdag 18 september vindt er een (offline) conferentie plaats in de Tolhuistuin waar zeer beperkt plek voor is. Als de maatregelen het toestaan, vindt het festival op zaterdag 19 september decentraal plaats: niet alleen in Amsterdam, maar ook in andere steden kunnen podcastfans en -makers elkaar op gepaste afstand ontmoeten. Alle programmaonderdelen zijn ook online te bezoeken, podcastfestival.nl wordt de komende weken omgebouwd tot een online festivalterrein. Je kan daar nu alvast je online toegangskaartje kopen. Het programma wordt de komende weken stapsgewijs bekend gemaakt, dus houd onze nieuwsbrief en sociale media in de gaten!

Het Podcastfestival 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, Stichting Democratie en Media, het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, de Landelijke Stichting Blinden en Slechtzienden, de Katholieke Stichting Blinden en Slechtzienden, Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Hindenburg, Topcast Media en in samenwerking met Tolhuistuin, Wintertuin/De Nieuwe Oost, Podgront, VPRO Gids, Oneworld Magazine en Podnews.