Dit is de organsiatie van het Podcastfestival 2021

Sinds 2018 organiseert Stichting Podcastnetwerk jaarlijks een Podcastfestival om de Nederlandse podcastcultuur te bevorderen. Opgericht door een groep enthousiaste vrijwilligers, is het festival door de jaren heen gegroeid van een eendaags evenement tot een meerdaags festival in meerdere steden met internationale gasten. Ook de organisatie is hierbij geprofessionaliseerd, en vandaag kondigen we de nieuwe samenstelling van de festivalorgansiatie aan. Maar niet voordat we de voorgaande betrokkenen hebben bedankt.

Speciale aandacht gaat hierbij uit naar Misha Melita. Zij is mede-oprichter van het Podcastnetwerk en festival, en heeft een cruciale rol gespeeld bij alle voorgaande Podcastfestival-edities en andere evenementen die het netwerk organiseert.

Zonder haar was het festival nooit geworden tot wat het nu is, en stiekem hopen we dat ze altijd nog wel een steentje wil bijdragen! We wensen haar veel geluk bij haar nieuwe functie als presentator van het programma DOCS en als redacteur van NRC Vandaag, maar hopen vooral dat ze mooie verhalen blijft maken zoals De val van Srebrenica en Sheherazade.

Mooie foto van Misha op een duin, ze heeft lang krullend haar en een roze trui aan
Foto: Jean Charles Counet

De centrale festivalorganisatie van 2021 bestaat uit drie personen: Lieven Heeremans, Mina Etemad en Quirijn Lokker.

Lieven praat in een microfoon achter een spreekgestoelte. Achter hem een blauwe banner met de podcastfestival 2018 datum er op, voor hem zijn laptop en een koptelefoon

Lieven is al sinds de oprichting van het Podcastnetwerk en het festival bij de organisatie betrokken. In 2018 verscheen een hoofdstuk van hem in New Aural Cultures, de eerste academische bundel over podcasting.

Sinds 2020 fulltime is hij podcaster voor een scala aan bedrijven, maar is vooral bekend om zijn podcast Kaas en het feit dat hij zo’n 80 uur podcasts per maand luistert. Hierover schrijft hij in zijn wekelijkse nieuwsbrief Heb je nog een Podcasttip?

Mina is freelance journalist en podcastmaker en maakt verhalen over migratie en dierenrechten. Daarnaast is ze een groot liefhebber van kunst en cultuur en maakt samen met drie anderen Het Cult-Uur, een podcast over popcultuur. Ze is vriend van het netwerk sinds 2019 en is zelfs nog in een sessie uit 2018 terug te luisteren over Pod Culture Happy Hour.

Mina zit in de tuin van de tolhuistuin aan een tafel en lacht heel leuk. Ze heeft lange donkere krullen en een sjahwltje om
Foto: Elisabetta Agyeiwaa
Portretfoto van Quirijn. Hij staat buiten en heeft een blauw met wit geruit jasje aan en een wit overhemd. Hij heeft een baard en niet zo veel haar bovenop.
Foto: Jitske Jonkman/TriggerFilm

Quirijn is freelance creatief producent en werkt voor onder andere Wintertuin en De Nieuwe Oost. Met twee anderen maakt hij de podcast Eurovisie Update: Gewoon een goed liedje (Dag en Nacht Media) over alles wat je wil en moet weten over het Eurovisie Songfestival.

(En ja, dat vindt hij écht leuk.)

Als alles volgens planning en mogelijkheden verloopt, vindt de vierde editie van het Podcastfestival plaats van 23 t/m 26 september op vier aaneengesloten dagen in de volgende vier steden: Groningen, Amsterdam, Nijmegen en Utrecht. In iedere stad wordt samengewerkt met lokale partners, op vrijdag 24 september vindt de tweede Podcastconferentie plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam. Het thema dit jaar is “Neem me mee”, over de transportatieve kracht van audio. Het programma wordt in de zomer bekend gemaakt. Voor nu verwijzen we graag door naar de soundcloud van de NASA waar je geluid van Mars kunt horen en je jezelf voor 18 seconden naar die planeet kunt laten transporteren…

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom het Podcastfestival schrijf je je in voor onze nieuwsbrief.