‘De Witte Stok’ wint eerste pitchwedstrijd op het Podcastfestival 2019

Pitchwedstrijd winnaars Tatjana Wehrmann en Sander Smale

Dit jaar vond op het Podcastfestival 2019 voor het eerst een pitchwedstrijd plaats. Maar liefst dertig ambitieuze podcastmakers stuurden een pitch in, waarvan er tien werden geselecteerd. Deze werden tijdens een live juryoverleg besproken op het Podcastfestival. De jury koos de podcast ‘De Witte Stok’ uiteindelijk tot winnaar. 


De Witte Stok is een idee van Tatjana Wehrmann en Sander Smale. Beiden zijn blind en nemen in de podcast de luisteraars mee in hun dagelijks leven, hoe tech hen helpt en dwars zit, en over alles waar ze ‘letterlijk en figuurlijk tegenaan lopen’. Het besluit was unaniem en de jury roemde de makers om hun verrassende insteek en unieke perspectief. De jury bestond uit Daniëlle Emans (De Kostgangers), Anne Janssens (Dag en Nacht Media), Mariam El Maslouhi (Dipsaus) en Martijn Bovée (Auto.nl). 


De winnaars waren aanwezig bij het jury-overleg, “Dit zagen we niet aankomen,” reageerde Sander Smale gevat na het in ontvangst nemen van de prijs. Smale en Wehrmann winnen een jaar lang begeleiding van Dag en Nacht Media bij het maken van hun podcast. Tevens kregen ze een Zoom H6 audiorecorder, professionele microfoons en een podcastadvertentiedeal met Auto.nl. Op het Podcastfestival 2020 moet de podcastserie af zijn, want dan vindt de officiële lancering van de podcast plaats. 

Kon je er helaas niet bij zijn maar ben je wel heel benieuwd naar de andere pitches en het jury-overleg? Luister dan hier naar de eerste aflevering van de Podcastfestivalpodcast 2019 met daarin de gehele opname van het overleg én de reactie van de winnaars.