Podcastclub zoekt redactieleden

Podcastclub on Tour: redactieleden gezocht

De Podcastclub is een soort boekenclub, maar dan voor podcasts. Ongeveer iedere maand interviewen twee podcastenthousiastelingen een podcastmaker voor publiek. Van de opname wordt natuurlijk ook een podcast gemaakt. 
In februari 2020 gaat het derde seizoen van de Podcastclub van start! En dit keer is het een speciaal seizoen want we gaan on tour. We breken los uit de randstedelijke grenzen en doen zo veel mogelijk provincies aan. Om dat mogelijk te maken zijn we op zoek naar podcastliefhebbers die het leuk vinden om dit nieuwe seizoen samen met het Podcastnetwerk mogelijk te maken. 
Het komend seizoen bestaat uit zes afleveringen. Net als in de eerste twee seizoenen wordt er in tweetallen gepresenteerd en is er daarnaast tijdens de opnamen nog een ander redactielid aanwezig voor de techniek. Bij iedere aflevering zijn er dus drie redactieleden actief betrokken. We willen graag een redactie samenstellen van zes leden.
Wat wordt er van je verwacht? 
Elk redactielid is eindverantwoordelijk voor de redactie en montage van één aflevering van het derde seizoen van de Podcastclub. Daarnaast ben je bij één aflevering co-host en bij één aflevering technicus. Je neemt als redactielid kortom drie verschillende rollen op je gedurende het seizoen. Tevens ben je aanwezig bij alle opnamen en redactievergaderingen.
De aflevering waar je hoofdverantwoordelijk voor bent, bereid je van begin tot eind voor: je benadert de podcastmaker, regelt de locatie, je voert het voorgesprek, maakt een draaiboek, zorgt natuurlijk dat je de podcast waarover je het gaat hebben geluisterd hebt en monteert de opname van de Podcastclub tot publiceerbare podcast. Als co-host ben je nauw bij het redactieproces betrokken en ontferm je je ook over de promotie van de aflevering. Als technicus zorg jij ervoor dat de opnamen goed verlopen en begeleid je de avond van de Podcastclub technisch. 

Hoeveel tijd kost dat ongeveer? 
Het voorbereiden van een podcastclubaflevering is ongeveer een dag werk. Maar we verwachten ook dat je een actieve houding inneemt, en meedenkt met de andere redactieleden. Daarnaast verwachten we van je dat je aanwezig bent bij alle Podcastclub-avonden. 
Wat staat er tegenover? 
Je mag natuurlijk gratis naar de Pocastclubopnames, je krijgt een leuk diner voorafgaand met de podcastmakers en je breidt je netwerk uit. Helaas staat er (nog) geen financiële vergoeding tegenover. 
Reageer voor 23 januari 2020 door een mailtje te sturen naar: misha@podcastnetwerk.nl, vertel daarin kort iets over je motivatie, je achtergrond, skills die van toepassing zijn (interviewen, monteren), en welke podcastmaker je het allerliefst zou willen uitnodigen in de Podcastclub.
Dus, in het kort

– Je werkt in een redactie
– Jullie maken samen de podcastclub
– Je leert alle facetten van het podcastmaken: zowel redactie, techniek als presenteren
– Stuur een bericht naar Misha voor 23 januari via misha@podcastnetwerk.nl
De Podcastclub met ‘Cheft’