“Is het desperate als ik mijn scharrel nu wéér een bericht stuur?”

Iedereen kent wel zo’n vrijdagmiddag, je hangt met vrienden in de kroeg en grootse ideeën passeren de revue. Meestal ben je die op de zaterdagochtend zodra je wakker wordt met een kleine kater weer vergeten, maar voor Lisa, Lieke en Timo van de megapopulaire podcast Datevermaak liep dat net even anders.

“Hier zit een podcast in” dachten de drie vrienden, tijdens een gesprek over geslaagde en minder geslaagde dates van de afgelopen tijd. We lopen immers allemaal met dezelfde struggles rond, toch? Tussen het swipen en superliken door breekt iedereen zijn hoofd over dezelfde dingen. En misschien worden we er allemaal een beetje beter in door er met elkaar over te praten? Belangrijke zaken zoals ‘is het desperate als ik mijn scharrel nu wéér een bericht stuur, ook al heeft hij nog niet gereageerd?’ en ‘hoe lang wacht je tot voordat je afspreekt met je Tinderdate?’ worden besproken: lief en leed wordt gedeeld.

De podcast is in korte tijd een enorme hit geworden. Wel intens natuurlijk, als ineens heel Nederland kan meeluisteren met intieme zaken zoals jouw dateleven. Maar dat is nu juist de kracht van Datevermaak. De verhalen die de drie vrienden aan elkaar vertellen, zijn écht en voor iedereen herkenbaar – en daarom juist zo heerlijk om naar te luisteren.

Tijdens het Podcastfestival beleeft Datevermaak haar eerste liveshow, om 10:30 in de IJzaal. Een tipje van de sluier: er is weer iemand op date geweest… Ook kun je met jouw eigen prangende datevragen stellen. Maar experts noemen Lisa, Lieke en Timo zichzelf zeker niet, hun advies aan de single luisteraar: Hang in there


Tekst: Silvie van Oost