28 september : Podcastfestival met Tim Howard

Op 28 september 2019 vindt de tweede editie van het Podcastfestival plaats. Het Podcastfestival is dé plek voor podcastmakers en -fans om elkaar te ontmoeten. Dit jaar vindt het festival plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord.
Voor podcastmakers en -fans
Het Podcastnetwerk organiseert het festival en geeft nieuw en opkomend talent op het Podcastfestival volop de ruimte om te experimenteren. Het Podcastnetwerk biedt dit jaar verschillende workshops aan voor beginnende en gevorderde makers. Door middel van panels schept het festival ruimte voor inhoudelijke discussies.
Bezoekers krijgen de kans om met professionele apparatuur een pilot op te nemen in een daarvoor ingerichte ‘cockpit’ en kunnen meedraaien in de redactie van de Podcastfestivalpodcast. Tijdens de liveshows kunnen fans van dichtbij meemaken hoe een podcast gemaakt wordt.
Internationale spreker
Dit jaar geeft internationale gast, Tim Howard, executive producer van de podcast Reply All (Gimlet) in een keynote een kijkje achter de schermen van deze gerenommeerde podcast over leven op en met het internet. De Volkskrant geeft deze podcast vijf sterren in haar recensie: Reply all is een podcast over leven in tijden van internet. (…) van uitputtende onderzoeksjournalistiek tot en met poëtische afleveringen.
Sponsors & partners
Het Podcastfestival 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en audio-editing app Hindenburg, in samenwerking met Dag en Nacht Media en Tolhuistuin.
Praktische informatie
De kaartverkoop start in augustus, houd de website en nieuwsbrief van het Podcastnetwerk in de gaten voor verdere bekendmakingen.
Over het Podcastnetwerk
Het Podcastnetwerk zet zich als stichting in om de podcastcultuur in Nederland te bevorderen,door activiteiten te organiseren voor makers. Het Podcastnetwerk is een spil in het delen van informatie over gebeurtenissen in de podcastscene. Ze brengt makers met elkaar en met luisteraars in contact. Zo organiseert het Podcastnetwerk het jaarlijkse Podcastfestival en produceren ze de Podcastclub, een podcast over verhalende podcasts.

Abonneer op onze nieuwsbrief