Redactie en interviewen - start 3 oktober

Gele achtergrond met de tekst beschreven: redactie en interviewen, docent Bastiaan Meijer. Ter illustratie een microfoon, notitieboek en kopje koffie.

Hoe doe je research en kom je op creatieve invalshoeken? Hoe maak en houd je een goed interview? En hoe zorg je ervoor dat mensen over jouw interview en podcast schrijven? Hoe breng je het onder de aandacht? Dit leer je in deze cursus, aan de hand van verschillende opdrachten en casussen. 

Inschrijven is niet meer mogelijk. Bekijk hier het programma van 2024.

Docent: Bastiaan Meijer

Programma

Bijeenkomst 1: Regelen en research (3 oktober)
Waar voldoet een goed interview aan? Hoe regel en overtuig je je gasten? En wat is het belang van goede research? 

Bijeenkomst 2: Het maken en houden van een goed interview (10 oktober)
Wat voor interviewer ben jij zelf of wil je zijn?  Hoe bereid je een interview voor? Hoe maak je een researchdossier een interviewopzet? Ook geeft Bastiaan de do’s en don’ts en praktische tips voor tijdens het interviewen aan de hand van casussen. 

Bijeenkomst 3: Onder de aandacht brengen (17 oktober)
Hoe zet je een interview online weg? Ook is er deze bijeenkomst ruimte voor Q&A. 

Wat moet je al kunnen om mee te doen?

Je hebt ervaring hebt met audio opnemen en monteren. Ervaring met interviewen is niet vereist. Mocht je twijfelen over je vaardigheden of materiaal neem dan contact met ons op via akademie@podcastnetwerk.nl.

Cursusdata

Deze cursus is afgelopen.

Retourbeleid

Gekochte tickets kunnen tot 14 dagen na aankoop worden geretourneerd, tenzij de cursus reeds is aangevangen. De cursus gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 9 personen. Indien het minimum niet gehaald is op 26 september 2023, gaat de cursus niet door en wordt het geld van het gekochte ticket binnen 14 dagen teruggestort op je rekening. 

LET OP: We behouden ons het recht voor je de toegang tot de cursus te ontzeggen bij aanschaf van het verkeerde ticket (regulier of bedrijf). Je krijgt dan je geld terug of je kunt het ruilen voor het juiste ticket.

Prijsoverzicht en korting op cursus

Het reguliere tarief is bedoeld voor zzp’ers, als je werkzaam bent voor een commercieel bedrijf of instelling dien je een bedrijfsticket te kopen. 

De standaardprijs voor bedrijven is €600 (€726 incl. btw) en voor particulieren en zzp’ers €400 (€484 incl. btw). Werk je voor een baas, check dan wat de financieringsmogelijkheden binnen het bedrijf zijn.
Met vriendenkorting van het Podcastnetwerk (éénmaal per jaar) betaal je €350 (€424 incl. btw)
Werktuig PPO vergoedt 1/3e van de cursuskosten, dan betaal je €264 (€319 incl. btw).

– Word vriend van het Podcastnetwerk voor €25 per jaar en ontvang eenmaal per jaar €50 korting op een Podcastakademiecursus naar keuze. Na aanmelding voor het Podcastnetwerk kun je een kortingscode voor de cursus opvragen door te mailen naar akademie@podcastnetwerk.nl. Lees hier meer over vriend zijn van het Podcastnetwerk.

– Werk jij als zzp’er in de culturele of creatieve sector? Maak dan gebruik van de Werktuig PPO (Permanente Professionele Ontwikkeling) regeling en krijg 1/3 deel van de cursuskosten vergoed. Tip: mail direct Werktuig PPO om te kijken of je in aanmerking komt. Heel veel deelnemers gingen jem moeiteloos voor. Na afloop van de cursus ontvang je desgewenst een certificaat dat je kunt inleveren bij Werktuig PPO.

– Voor journalisten: krijg (een deel van) de cursus vergoed vanuit een regeling van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en de Beurs Expertisebevordering van Fonds BJP.

– Werk je voor een baas, check dan wat de financieringsmogelijkheden binnen het bedrijf zijn.

Foto: Sharonne Verkaik

Bastiaan Meijer is interviewer en radiomaker. In PodBast – de weg naar succes spreekt hij met Bekende Nederlanders over hun weg naar succes en wat jij daarvan kunt leren. Hij heeft twee podcastprijzen gewonnen voor beste presentator, mede voor zijn eigen manier van interviewen. Ook heeft hij in de afgelopen jaren gewerkt voor o.a. Qmusic, Radio Veronica, Radio 538 en NPO Radio 1.