Storytelling - start 2 november

Artwork van de podcastakademie. Illustratie van een laptop, oortjes en een aantekeningenboekje. Onderaan in zwart de titel en data van de cursus

Je kent het vast: verhalende podcasts die je zó uitluistert. Maar wat maakt dat ze zo goed werken? In deze cursus leer je alles over storytelling. Je komt erachter welke elementen je nodig hebt om een goed verhaal te vertellen. Hoe houd je de spanningsboog vast? En welke invalshoeken bestaan er nog – naast de bekende whodunnits – om een verhaal spannend te vertellen? 

Waar en wanneer: woensdag 2, 9 en 16 november 2022, online van 19:00 tot 21:00 uur. Je hebt tot en met 26 oktober 2022 de tijd om je in te schrijven. Er is plek voor minimaal 6 en maximaal 12 personen.

Docent: Marjolein Knol

Programma

Bijeenkomst 1: De basis (woensdag 2 november)
Wat is je onderwerp? Hoe baken je dit af?

Bijeenkomst 2: Invalshoeken (woensdag 9 november)

Welke soorten invalshoeken zijn er om een verhaal te vertellen? Hoeveel laat je van jezelf zien? Wat is je eigen rol?

Bijeenkomt 3: Spanning toevoegen (woensdag 16 november)

Spanningsbogen vasthouden, hoe je doe je dat?

Wat heb je nodig?

Een niet al te oude computer met daarop Google Chrome (we maken gebruik van platform Ohyay) en een koptelefoon.

Retourbeleid

Gekochte tickets kunnen tot 14 dagen na aankoop worden geretourneerd, tenzij de cursus reeds is aangevangen. De cursus gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 6 personen. Indien het minimum niet gehaald is op 27 oktober 2022, gaat de cursus niet door en wordt het geld van het gekochte ticket binnen 14 dagen teruggestort op je rekening. 

Korting op cursus

– Word vriend van het Podcastnetwerk voor €25 per jaar en ontvang €50 korting op de deze cursus. Na aanmelding voor het Podcastnetwerk kan je een kortingscode voor de cursus opvragen door te mailen naar akademie@podcastnetwerk.nl. Lees hier meer over vriend zijn van het Podcastnetwerk.

– Werk jij als zzp’er in de culturele of creatieve sector? Maak dan gebruik van de Werktuig PPO (Permanente Professionele Ontwikkeling) regeling en krijg 1/3 deel van de cursuskosten vergoed! Tip: mail direct Werktuig PPO fonds om te kijken of je in aanmerking komt. Heel veel deelnemers gingen je voor. Na afloop van de cursus ontvang je desgewenst een certificaat dat je kunt inleveren bij Werktuig PPO. 

 

Marjolein studeerde journalistiek aan de CHE in Ede en radio op het RITCS in Brussel. Ze werkte als verslaggever in Noord Nederland en sinds 2014 specialiseerde ze zich in het maken van podcasts.
Over de verhalen rond de TT in Assen maakte ze de bekroonde serie Oerend harTT. 
Over de gevangeniswereld maakte ze Buiten de Muren, waarmee Marjolein werd benoemd tot Meesterverteller en werd genomineerd voor een Tegel.