Podcastclub zoekt chef

Vacature chef Podcastclub

De Podcastclub is een soort boekenclub, maar dan voor podcasts. Iedere maand (ongeveer) nodigt de redactie van de Podcastclub een maker uit om te komen vertellen over zijn of haar productie. Op die manier brengen we makers en luisteraars bij elkaar. Voorheen in LAB111, het Torpedo theater, de Tolhuistuin maar ook buiten Amsterdam en sinds de pandemie ook digitaal. De clubavonden zijn live te bezoeken en terug te luisteren als podcast.

De redactie bestaat uit vijf enthousiaste leden maar is op zoek naar een kartrekker. 

Werkzaamheden: 

  • Opzetten en bijhouden planning 
  • Organiseren vergadering
  • Zelf deelnemen aan redactie: voorbereiden, interviewen en monteren

Wie zoeken wij?
Je bent niet alleen grootconsument van podcasts, maar ook geinteresseerd in het verhaal áchter het verhaal. Als chef ben je de spin in het web van de Podcastclub en de lijm die alles bij elkaar houdt. De werkzaamheden kosten niet veel tijd, verwacht er alles bij elkaar 1 tot 2 dagen per maand mee bezig te zijn. Het betreft een vrijwillige functie waarbij je mensen achter de broek aan zit en samen mooie dingen maakt.

Als chef van de Podcastclub krijg je toegang tot de wereld van de podcast en hun makers, doe je ervaring op met interviewen en het produceren van podcasts. Zodra het weer mogelijk is is er vanuit een subsidie van Fonds Cutluurparticiaptie budget beschikbaar voor een tour door Nederland.

Mail je motivatie van maixmaal 300 woorden naar info@podcastnetwerk.nl voor 1 maart 2021. Noem in je motivatie twee (Nederlandstalige) verhalende podcastmakers die nog niet eerder te gast waren in de Podcastclub, waar je een aflevering mee/over wil maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *